VOORJAARSDEALS | Tot 40% korting | Bekijk alle aanbiedingen

Woonkamer inrichten? Bekijk deze interieur ideeën voor inspiratie

Woonkamer inrichten

Woonkamer inrichten? Bekijk deze interieur ideeën voor inspiratie

Woonkamer inrichten? Een woonkamer is de beste plek in huis om je lekker te ontspannen en te vermaken. Waar willen we ons na een lange dag ontspannen? Waar zak je lekker onderuit en vind je ontspanning? Ja, je raadt het al, de woonkamer. Deze keer laten we alle soorten stijlen woonkamers zien die er zijn. Dus pak wat te drinken, ga zitten en wij helpen je om het beste uit je woonkamer te halen.

De woonkamer

De woonkamer wordt gebruikt om met familie en vrienden door te brengen en voor vrije tijd. Over het algemeen bestaat de woonkamer uit banken, stoelen, tafels, en een TV. Vaak wordt hiervoor de grootste kamer in het huis uitgezocht. De woonkamer is ook bedoeld om gasten of vrienden te vermaken. (Maar dat wist je al.) Dus laten we verdergaan met de belangrijke zaken, de essentiële vragen:

Waar moet ik de bank neerzetten?

Vraag het iedere interieurontwerper en zij zullen je vertellen dat de plaats waar u de bank neerzet cruciaal is voor het creëren van een mooie en functionele woonkamer. Het maakt niet uit of de woonkamer groot of klein is, met de juiste indeling van meubels kan het er perfect en comfortabel uitzien. Hier zijn enkele praktische ideeën:

  • Bankstellen tegenover elkaar zetten: voor een gezellige en ontspannen uitstraling. Zet één bankstel wat dichter bij de televisie en gebruik het andere bankstel om gezellig te kunnen kletsen of rustig een boek te lezen.
  • Gebruik de muur van de woonkamer: zet een bank neer over de breedte van de muur om de ruimte te vergroten.
  • Gebruik de hoek van de kamer: Maak optimaal gebruik van een hoek door er een mooie hoekbank neer te zetten. Een beetje wandverlichting erbij zorgt voor een gezellige plek. Je kunt zelfs decoratieve wandpanelen aan uw hoekbank toevoegen, hiermee creëer je een echt knus hoekje! Een hoekbank is ook de ideale oplossing wanneer je tegelijkertijd ook een slaapbank nodig hebt.
  • Plaats de bank in het midden van de kamer: Laat de meubels de ruimte opdelen, zonder dat deze rommelig over komen of in de weg staan? Een handige tip om de ruimte open te houden!
  • Creëer een centraal punt in de woonkamer: plaats de  bank direct voor iets waarvan je weet dat het niet verveelt om naar te kijken. Een tv-meubel  of een rekkensysteem ligt voor de hand.

Wat voor soort bankstel moet ik kiezen?

De slaapbank: bank en bed in één

Een veel voorkomende reden waarom mensen een slaapbank bezitten en waarom je er zeker een nodig hebt, is dat simpelweg enorm veel ruimte bespaart. Vooral voor mensen die in een klein appartement wonen waar het indelen van meubels een hele opgave kan zijn. Een slaapbank biedt een stijlvolle plek om te zitten en een praktische plek om te slapen, waardoor er extra ruimte is voor andere spullen en meubels.

Landelijk bankstel

Er gaat niets boven de klassieke landelijke stijl. Zachte stoffen, neutrale kleuren, tijdloze meubels, het zijn allemaal dingen die een woonkamer stijlvol maken.

Modulaire bankstellen

Als je op zoek bent naar comfort, gezelligheid en een bankstel dat geschikt is voor de hele familie, kijk dan voor een modulaire bank. Met een breed scala van maten, kleuren en bekleding, bieden modulaire banken alles wat een normale bank kan, maar ook de optie om helemaal naar eigen wens aan te passen en uit te breiden. Zo heb je altijd genoeg zitplaatsen voor het hele gezin, ook in de toekomst.

Vintage

Vintage bankstellen bieden die lang verloren gegane eigenzinnige, maar toch minimale ontwerpen die tegenwoordig moeilijk te vinden zijn. De kleuropties variëren meestal van olijfgroen tot okergeel en pluche blauw.

Minimalistisch

Strak en subtiel, de afwerking van het huis en het decor is helder en eenvoudig.

Loungebank

Als je op zoek bent naar iets unieks en eigenaardigs, maar toch functioneel,  kies dan voor een klassieke loungebank.

Modern

Net als de minimalistische stijl is de moderne aanpak gebaseerd op technologie, waardoor uw woonkamer perfect functioneert.

Scandinavisch

Bekend om zijn gezellige en eenvoudige look, heeft het Scandinavische ontwerp duidelijke patronen en subtiele kleuren.

Industrieel

De aantrekkingskracht van industrieel ontwerp komt van onafgewerkte muren en excentrieke decoraties.

Tot slot zijn er nog een paar dingen om rekening mee te houden voordat je een woonkamer ontwerpt:

  • Indeling van zitplaatsen, meubilair en hun afmetingen
  • Kunst die de stijl van de kamer aanvult
  • Houd het overzichtelijk en aangenaam
  • Denk aan de verlichting
  • Gordijnen of jaloezieën: kleur, textuur, materiaal
  • Spiegels om de woonkamer groter te laten lijken
  • TV-ruimte
  • Tapijtontwerpen, lampen, en andere woonaccessoires
  • Denk ook aan planten en bloemen.
  • Wil ik de eetkamer bij de woonkamer betrekken?
  • Wat is de beste kleur voor mijn woonkamer?

Meer ideeen en inspiratie nodig voor je woonkamer? Neem dan snel een kijkje op onze woonkamer afdeling waar je alle inspiratie, producten en tips vind voor de styling van je woonkamer.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *