VOORJAARSDEALS | Tot 40% korting | Bekijk alle aanbiedingen

Kleine woonkamer? Bekijk deze ideeën voor een leuke, gezellige en compacte kamer

Kleine woonkamer ideeën

Kleine woonkamer? Bekijk deze ideeën voor een leuke, gezellige en compacte kamer

Vergroot uw ruimte met onze handige tips en slimme designtrucs om de kleinste kamers perfect geproportioneerd te laten aanvoelen.

Als je op zoek bent naar ideeën voor een kleine woonkamer, laat je dan inspireren door onze lijst van mooie kleine ontwerpen om het potentieel van uw compacte huiskamer te onthullen.

Een van de eenvoudigste manieren om een kleine woonkamer ruimer te laten aanvoelen, is door zachte pasteltinten in uw ontwerp aan te brengen om de ruimte warm en uitnodigend te houden – bekijk onze ideeën voor kleurenschema’s voor de woonkamer voor meer inspiratie.

1. Gebruik krukken als stoeltjes

Het eerste wat je nooit moet doen als je een kleine woonkamer hebt, is te veel meubels neerzetten. Kies in plaats daarvan een bank die in verhouding staat tot de grootte van de ruimte, en als je nog steeds behoefte hebt aan meer zitplaatsen, gebruik dan krukken. Ze nemen veel minder ruimte in beslag dan grote fauteuils en zijn gemakkelijk te verplaatsen. Als u uw woonkamer leuk en gezellig vindt, probeer dan de op kleur afgestemde objecten bij elkaar te zetten – van foto’s tot kussens – om een samenhangend geheel te creëren.

Haal het meeste uit het natuurlijke licht in de ruimte door de raamdecoratie simpel te houden. Als je hoge plafonds hebt, zijn gordijnen over de hele lengte een goede keuze, omdat ze de aandacht naar boven trekken en de illusie van ruimte creëren. Subtiele streep patronen dragen bij aan het gevoel van extra diepte. Kies je toch voor gordijnen, zorg er dan voor dat je deze helemaal open kunt trekken voor optimale lichtinval.

2. Kies voor multifunctionele meubels

Als het gaat om kleine woonkamers, zijn multifunctionele meubels uw vrienden. Neem bijvoorbeeld een  salontafel, die tevens dienst doet als opbergruimte, zodat u alle rommel meteen kunt opruimen. U kunt ook kiezen voor krukken met deksel of bank met opbergruimte onder de zitting. Hang muurspiegels op en plaats meubels met reflecterende oppervlakken toe aan uw ontwerp om de hoeveelheid natuurlijk licht in uw woonkamer te maximaliseren, zodat deze groter en helderder aanvoelt.

3. Decoreer verticaal

Denk na over behang prints om uw woonkamer aan te vullen. Breng je decoratie de hoogte in wanneer vloeroppervlak beperkt is. Hier is een klein hoekje van een schitterende witte kamer getransformeerd met een geometrisch patroon dat het oog naar boven trekt om het meeste uit een hoog plafond te halen. Het patroon wordt weerkaatst bij het raam in een transparante voile, waardoor het natuurlijke licht naar binnen kan filteren voor een schoon en helder effect. De nette voet van een marmeren vloerlamp ontkent de noodzaak van een bijzettafel en zorgt voor een goede taakverlichting voor wanneer de zon ondergaat.

4. Houten meubels

Denk na over alternatieven voor traditionele woonkamermeubelen. Het is nog steeds mogelijk om een gezellige ruimte te hebben om te ontspannen en te lezen met minder ruimtegebonden meubilair. Ruil een gestoffeerde fauteuil voor een houten tuimelaar met kussens; en boekenkasten voor slanke ladderachtige rekken.

5. Ga creatief om met de ruimte

Voordat u een onhandig gevormde woonkamer inricht, moet u zich afvragen hoe u de beschikbare ruimte het beste kunt optimaliseren. Denk aan een L-vormige bank in een strakke dakrand met een houten bak die zowel als salontafel maar ook als handige opbergruimte kan dienen. Houd een donkere kamer wit om optimaal gebruik te maken van het kleine beetje licht dat er is.

6. Voeg als decoratie enkele opvallende pronkstukken toe

Decoreren met wit op muren, plafond en vloer kan een klinisch en strak gevoel in ruimte achterlaten. Haal de kou uit een compacte hoek met een landelijke leren fauteuil, rode vloerlamp en wollen vloerkleed – allemaal omringd door een met houtblokken gevulde open haard. Een tapijtje op de grond en kussen in de stoel voegen een laatste designer touch toe.

7. Gebruik verlichting in je voordeel

Onderscheid je woonkamer met een hanglamp en een zorgvuldig geplaatste ronde salontafel. De twee meubels werken samen om een brandpunt te creëren waar je met een paar stoelen omheen kunt zitten en vloerkussens of krukken kunt toevoegen wanneer gasten op bezoek komen.

8. Pronk met je interessante spullen

Ook al is je woonkamer aan de kleine kant, betekent dit niet dat u al uw favoriete spullen in de opslagruimte moet verstoppen. Als je voorwerpen hebt die het waard zijn om te laten zien, toon ze dan op een open plank, boven de bank. Dit idee is ideaal voor wanneer de vloerruimte beperkt is.

9. Voeg warmte toe aan wit

Geef een witte ruimte een vol karakter en persoonlijkheid door het te versieren met kunstwerken waar je niet zonder kunt leven. Een heldere, witte muur is een goede achtergrond voor styling met kleurrijke accessoires en zorgt ervoor dat de ruimte niet rommelig aanvoelt. Houd een palet van één of twee kleuren aan om de look consistent en samenhangend te houden.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *