VOORJAARSDEALS | Tot 40% korting | Bekijk alle aanbiedingen

Kennisbank

Kennisbank: Begrippen en termen op het gebied van kasten, onderdelen en montage

Welkom op de begrippenlijstpagina over kasten. Hier vind je een uitgebreide lijst met termen die worden gebruikt bij het ontwerpen, maken, installeren en onderhouden van kasten. Onze begrippenlijst is ontworpen om jou te helpen. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste termen en begrippen die worden gebruikt in de wereld van kasten. We zullen uitleggen wat deze termen betekenen en waarvoor ze worden gebruikt. Of je nu op zoek bent naar een kledingkast, boekenkast of een tv-meubel, deze begrippenlijst zal je helpen om een beter begrip te krijgen van de verschillende elementen die nodig zijn om een kast samen te stellen. Laten we beginnen!

A

Achterwanden

De achterwand van een kast is het vlak dat zich aan de achterkant van de kast bevindt. Dit vlak is vaak gemaakt van hout, kunststof of metaal en dient als afsluiting voor de achterkant van de kast.

Afdeklijsten

Afdeklijsten zijn een soort lijsten die worden gebruikt om de overgang tussen twee verschillende materialen of oppervlakken af te dekken. Ze worden vaak gebruikt bij kasten om de randen van de kast af te werken en te beschermen.

Afstandhouders

Afstandhouders zijn kleine onderdelen die tussen twee materialen worden geplaatst om een bepaalde afstand tussen de twee te creëren. In kasten worden ze vaak gebruikt om planken op een bepaalde afstand van elkaar te houden.

Afwerkingsstrips

Afwerkingsstrips zijn smalle stroken materiaal die worden gebruikt om de randen van planken en panelen af te werken. Ze kunnen dienen als bescherming tegen stoten en beschadigingen, maar worden ook vaak gebruikt om de kast een nette en afgewerkte uitstraling te geven.

Aluminium

Aluminium is een lichtgewicht metaal dat veel wordt gebruikt in de meubelindustrie vanwege zijn duurzaamheid en corrosiebestendigheid. Het wordt vaak gebruikt voor kastframes, handgrepen, profielen en andere onderdelen.

Aluminium profielen

Aluminium profielen zijn profielen gemaakt van aluminium die worden gebruikt om verschillende onderdelen van kasten te verbinden en te versterken. Ze zijn vaak lichtgewicht en duurzaam en kunnen worden gebruikt voor de constructie van kasten, deuren en andere onderdelen.

Apothekerskasten

Een apothekerskast is een type kast met uittrekbare lades die vaak gebruikt worden in keukens of badkamers om kleine items op te bergen en te organiseren. De lades zijn vaak verdeeld in verschillende compartimenten voor een optimale organisatie.

Archiefkasten

Archiefkasten zijn speciaal ontworpen kasten die worden gebruikt om documenten en andere papieren op te bergen en te organiseren. Ze hebben vaak een stalen constructie voor maximale duurzaamheid en kunnen worden vergrendeld om de inhoud te beschermen.

B

Badkamerkasten

Meubels die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in de badkamer en bedoeld zijn voor het opbergen van handdoeken, toiletartikelen en andere badkamerbenodigdheden. Badkamerkasten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en materialen en kunnen worden gemonteerd aan de muur of vrijstaand zijn.

Badkamermeubels

Meubels die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in de badkamer en bedoeld zijn voor het opbergen van handdoeken, toiletartikelen en andere badkamerbenodigdheden. Badkamermeubels kunnen bestaan uit een combinatie van kasten, lades en planken en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en materialen.

Badmeubelsets

Een badmeubelset is een combinatie van verschillende badkamermeubels die samen een complete badkamerinrichting vormen. Dit omvat meestal een wastafel met onderkast, spiegelkast(en) en eventueel een hoge kast of andere opbergmogelijkheden.

Bamboe

Bamboe is een duurzame en ecologisch verantwoorde houtsoort die steeds vaker wordt gebruikt in de meubelindustrie. Bamboe heeft een karakteristieke uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren. Meubels gemaakt van bamboe zijn stevig en licht van gewicht.

Barkasten

Een barkast is een hoge kast of lage kast die speciaal ontworpen is voor het opbergen van dranken en baraccessoires, zoals glazen, flessen, ijsblokjes en shakers. Barkasten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en materialen.

Berkenhout

Berkenhout is een lichte houtsoort die veel wordt gebruikt in de meubelindustrie vanwege zijn heldere kleur en fijne structuur. Berkenhout is duurzaam en kan goed worden bewerkt, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten meubels.

Beugels

Beugels zijn metalen of kunststof houders die gebruikt worden om planken of lades aan een kastframe te bevestigen. Beugels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen en zijn afhankelijk van het type kast en de gewenste opstelling.

Beukenhout

Beukenhout is een harde en sterke houtsoort die veel wordt gebruikt in de meubelindustrie vanwege zijn duurzaamheid en stabiliteit. Beukenhout heeft een gelijkmatige structuur en een lichte kleur, en kan goed worden bewerkt en afgewerkt.

Bevestigingsmateriaal

Bevestigingsmateriaal is materiaal dat gebruikt wordt om verschillende onderdelen van een kast of meubel aan elkaar te bevestigen. Dit kan bijvoorbeeld schroeven, pluggen, bouten of moeren zijn.

Bijzetkasten

Een bijzetkast is een kleine kast die vaak wordt gebruikt als extra opbergruimte in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het is meestal een vrijstaande kast die naast een bank of stoel wordt geplaatst.

Binnenverlichting

Binnenverlichting is verlichting die aan de binnenkant van een kast wordt gemonteerd. Het kan worden gebruikt om de inhoud van de kast beter zichtbaar te maken, en kan zowel functioneel als decoratief zijn.

Blum-scharnieren

Blum-scharnieren zijn hoogwaardige scharnieren die worden gebruikt in keukenkasten, kledingkasten en andere soorten kasten. Ze zijn bekend om hun duurzaamheid en het gemak waarmee ze kunnen worden aangepast.

Bodemmontage ladegeleiders

Bodemmontage ladegeleiders zijn een type ladegeleider die aan de onderkant van een lade wordt gemonteerd. Ze zijn vaak eenvoudig te installeren en kunnen worden gebruikt om zware lades soepel te laten glijden.

Boekenkasten

Een boekenkast is een kast die is ontworpen om boeken op te bergen. Het kan worden gebruikt in de woonkamer, studeerkamer of bibliotheek en kan variëren in grootte en stijl.

Boekenplanken

Boekenplanken zijn horizontale planken die aan de muur worden bevestigd en worden gebruikt om boeken op te bergen. Ze kunnen worden gebruikt in plaats van of in combinatie met een boekenkast.

Bohemian interieur

Het bohemian interieur is een interieurstijl die wordt gekenmerkt door een mix van kleuren, patronen en texturen. Het omvat vaak handgemaakte decoratieve objecten en vintage meubels.

Bouten

Bouten zijn bevestigingsmiddelen die worden gebruikt om twee of meer objecten samen te houden. Ze bestaan uit een schroefdraad en een kop en worden vaak gebruikt in de bouw van kasten.

Bovenkasten

Bovenkasten zijn kasten die boven het aanrecht of de werkblad worden gemonteerd. Ze worden vaak gebruikt in de keuken om extra opbergruimte te bieden voor servies, glazen en keukengerei.

Bovenpanelen

Bovenpanelen zijn de panelen die aan de bovenkant van een kast worden gemonteerd. Ze kunnen worden gebruikt om de kast af te sluiten en een gladde afwerking te bieden.

Brons

Brons is een legering van koper en tin die vaak wordt gebruikt in de vervaardiging van kastbeslag, zoals handgrepen en scharnieren. Het heeft een warme, rijke uitstraling en kan worden gepolijst voor een glanzende afwerking.

Buffetkast

Een buffetkast is een grote kast die vaak in de eetkamer wordt geplaatst en die verschillende functies heeft. Het heeft doorgaans een boven- en onderkast, waarbij de bovenkast vaak bestaat uit glazen deuren of open vakken om servies en glazen in te bewaren. De onderkast heeft meestal gesloten deuren en lades om bestek, tafellinnen en andere accessoires op te bergen.

C

Cederhout

Cederhout is een houtsoort die afkomstig is van cederbomen. Het heeft een kenmerkende geur en wordt vaak gebruikt in meubels, waaronder kasten. Cederhout heeft van nature een insectenwerende eigenschap en is daarom een populaire keuze voor het maken van kasten om kleding en andere textiel in op te bergen.

Cocktailkasten

Cocktailkasten zijn kleine kasten die vaak worden gebruikt voor het opbergen van drankgerelateerde items, zoals flessen, glazen en accessoires. Ze hebben meestal een compact formaat en zijn ontworpen om in een woonkamer of eetkamer te passen. Cocktailkasten zijn er in verschillende stijlen en materialen, waaronder hout, glas en metaal.

Computerkasten

Computerkasten zijn kasten die zijn ontworpen om computers en bijbehorende apparatuur op te bergen en te beschermen. Ze zijn vaak voorzien van uitsparingen voor kabels en ventilatieopeningen om oververhitting te voorkomen. Computerkasten kunnen in verschillende maten en stijlen verkrijgbaar zijn, afhankelijk van de grootte van de computer en de gewenste opslagruimte.

D

Design handgrepen

Design handgrepen zijn handgrepen die ontworpen zijn met esthetiek in gedachten. Ze zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een opvallende uitstraling die bijdraagt aan de algehele uitstraling van het meubelstuk waarop ze zijn gemonteerd. Design handgrepen worden vaak gebruikt op kasten, laden en deuren.

Deurknoppen

Deurknoppen zijn handvatten die worden gebruikt om deuren te openen en te sluiten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, materialen en afwerkingen. Deurknoppen kunnen worden gemonteerd met een schroef of bout, en sommige zijn ontworpen om op een deur te klikken zonder dat er extra bevestigingsmiddelen nodig zijn.

Draadmanden

Draadmanden zijn open manden gemaakt van metaaldraad. Ze worden vaak gebruikt in kasten en planken om items op te bergen die gemakkelijk toegankelijk moeten zijn. Draadmanden zijn licht van gewicht, duurzaam en bieden een goed zicht op de opgeslagen items.

Draai- en kiepsysteem

Een draai- en kiepsysteem is een mechanisch systeem dat wordt gebruikt om kastdeuren te openen en te sluiten. Het systeem maakt gebruik van een combinatie van draaien en kantelen om de deur te openen en vervolgens te sluiten. Dit systeem wordt vaak gebruikt bij kasten met scharnierdeuren.

Draaideurkasten

Een draaideurkast is een kast met één of meerdere deuren die op een scharnier zijn gemonteerd. De deuren kunnen worden geopend door ze naar buiten te draaien. Draaideurkasten worden vaak gebruikt als kledingkasten, voorraadkasten en in keukens.

Drankkasten

Een drankkast is een meubelstuk dat speciaal is ontworpen om drankflessen, glazen, baraccessoires en andere items op te bergen die nodig zijn voor het maken en serveren van drankjes. Drankkasten zijn er in verschillende stijlen en maten, variërend van kleine en compacte modellen tot grote, uitgebreide ontwerpen met meerdere compartimenten en rekken.

Dressoirs

Een dressoir is een kast of commode die in de meeste gevallen in de eetkamer of woonkamer wordt geplaatst. Het is ontworpen om tafelgerei, serviesgoed, tafellinnen en andere items op te bergen die nodig zijn voor het serveren van maaltijden. Dressoirs hebben meestal lades en kasten en zijn er in verschillende maten en stijlen, variërend van klassiek tot modern.

Drukplaatjes

Drukplaatjes zijn kleine metalen of kunststof plaatjes die worden gebruikt bij het monteren van kasten. Ze worden vaak gebruikt om schroeven te bedekken en zo een naadloze afwerking te creëren. Drukplaatjes zijn er in verschillende maten en kleuren en worden vaak geleverd als onderdeel van kastmontagesets.

E

Eikenhout

Eikenhout is een sterke, duurzame houtsoort die veel gebruikt wordt in de meubelindustrie. Het heeft een karakteristieke nerfstructuur en kan in verschillende kleuren voorkomen, afhankelijk van de behandeling. Eikenhout is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen en wordt onder meer gebruikt voor kasten, tafels en vloeren.

Elektrische contactdozen

Een elektrische contactdoos, ook wel stopcontact genoemd, is een apparaat waarmee elektrische apparaten op het elektriciteitsnetwerk kunnen worden aangesloten. Het bestaat uit een metalen doosje waarin één of meerdere stopcontacten zijn gemonteerd, en een stekker waarmee het apparaat kan worden aangesloten. Elektrische contactdozen worden in kasten geïnstalleerd om de kast van stroom te voorzien of om elektrische apparaten in de kast aan te sluiten.

Entertainmentkasten

Een entertainmentkast is een kast die speciaal is ontworpen voor het opbergen van audio- en video-apparatuur, zoals een televisie, dvd-speler, spelcomputer en stereo-installatie. Een entertainmentkast heeft vaak speciale vakken en planken om de apparatuur op te bergen en kabels weg te werken, zodat het geheel er netjes uitziet.

Esdoornhout

Esdoornhout is een lichte houtsoort met een fijne nerfstructuur die goed te bewerken is. Het hout heeft een lichte kleur en kan worden behandeld om het te laten lijken op andere houtsoorten, zoals kersenhout of mahoniehout. Esdoornhout wordt onder meer gebruikt voor kasten, tafels en muziekinstrumenten.

F

Fineer

Fineer is een dunne laag van een hoogwaardig houtmateriaal dat op een onderlaag van minder waardevol hout of ander materiaal wordt aangebracht. Het wordt vaak gebruikt als afwerklaag op meubels of kasten en kan worden gesneden of geschuurd om verschillende patronen en texturen te creëren.

Fineerhout

Fineerhout is hout dat speciaal is gekozen om te worden gebruikt als fineerlaag op meubels of kasten. Het is meestal van hogere kwaliteit dan het onderliggende materiaal waarop het is aangebracht en wordt zorgvuldig gesneden en geschuurd om een gladde en gelijkmatige afwerking te creëren.

Frontpanelen

Frontpanelen zijn de delen van een kast of meubelstuk die zichtbaar zijn wanneer de deuren of laden gesloten zijn. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout, fineer, glas of metaal, en zijn ontworpen om het uiterlijk van de kast of het meubelstuk te verbeteren en bij te dragen aan de algemene esthetiek van de ruimte.

G

Gelamineerd hout

Dit is een soort hout waarbij meerdere dunne lagen hout (fineer) op elkaar worden geplakt met behulp van lijm. Het resultaat is een sterk en duurzaam materiaal dat minder gevoelig is voor kromtrekken en scheuren dan massief hout.

Gereedschapskasten

Dit zijn kasten die speciaal zijn ontworpen voor het opbergen van gereedschap. Ze hebben vaak specifieke compartimenten, lades en houders om gereedschap veilig en georganiseerd te houden.

Glazen deuren

Dit zijn deuren die gemaakt zijn van glas. Glazen deuren kunnen in verschillende stijlen worden gemaakt, zoals transparant, matglas of gekleurd glas. Ze zijn populair vanwege hun elegante uitstraling en omdat ze licht doorlaten.

Glijdende deuren

Dit zijn deuren die open en dicht schuiven in plaats van te draaien. Glijdende deuren zijn handig als er weinig ruimte is voor de deur om te draaien, of als u deuren wilt die gemakkelijk open en dicht kunnen worden geschoven zonder veel kracht te gebruiken.

Grenenhout

Dit is een zachte houtsoort die afkomstig is van naaldbomen. Grenenhout is populair vanwege zijn warme uitstraling en natuurlijke uitstraling. Het is ook relatief goedkoop en gemakkelijk te bewerken.

Grepen

Grepen zijn de handvatten die op deuren, laden en kasten worden bevestigd om ze gemakkelijker te kunnen openen en sluiten. Grepen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en materialen, zoals hout, metaal, kunststof en glas. Ze kunnen ook een decoratieve functie hebben en helpen bij het creëren van de gewenste uitstraling van de kast of meubelstuk.

H

Halkasten

Halkasten zijn kasten die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in de hal of entree van een huis. Ze kunnen verschillende vormen en maten hebben en zijn bedoeld voor het opbergen van jassen, schoenen, hoeden, sjaals en andere items die nodig zijn bij het verlaten of binnenkomen van een huis.

Handgrepen

Handgrepen zijn bevestigingsmiddelen die aan deuren, laden en kasten worden bevestigd om ze gemakkelijk te kunnen openen en sluiten. Handgrepen kunnen verschillende vormen, maten en materialen hebben en zijn beschikbaar in verschillende stijlen die bij de interieurstijl passen.

Hangkasten

Hangkasten zijn kasten die aan de muur worden bevestigd en niet op de grond staan. Ze zijn meestal voorzien van hangers of stangen waar kleding aan kan worden opgehangen en kunnen worden gebruikt voor het opbergen van jassen, blouses, pakken en andere hangende items.

Hangmappenrails

Hangmappenrails zijn rails die aan de zijkant van een lade worden bevestigd en waarin hangmappen worden geplaatst. Ze maken het mogelijk om gemakkelijk documenten en papieren op te bergen en te ordenen in een lade.

Hangrekken

Hangrekken zijn rekken die aan de muur worden bevestigd en die items zoals kleding, handdoeken of gereedschap kunnen ophangen. Ze zijn meestal gemaakt van metaal en hebben haken of stangen waar de items aan kunnen worden opgehangen. Hangrekken zijn handig in kleine ruimtes waar vloeroppervlak schaars is en bieden extra opbergruimte zonder ruimte in te nemen op de vloer.

Hangroedes

Dit zijn staven of buizen die aan de zijkanten van een kast of in een kast zijn bevestigd en die worden gebruikt om kleding op te hangen. Hangroedes zijn vaak in hoogte verstelbaar om aan verschillende soorten kledingstukken en -lengtes te voldoen.

Hoekkasten

Dit zijn kasten die speciaal zijn ontworpen om in een hoek te passen. Ze hebben vaak een driehoekige vorm en zijn uitgerust met draaiende of uitschuifbare deuren om gemakkelijk toegang te krijgen tot de opgeslagen spullen in de kast.

Hoekstukken

Dit zijn speciale stukken die worden gebruikt bij het ontwerpen van hoekkasten of kasten die langs de hoek van een muur worden geplaatst. Ze worden gebruikt om een naadloze aansluiting te creëren tussen de kasten die aan weerszijden van de hoek zijn geplaatst.

Hoge kasten

Dit zijn kasten die over het algemeen meer dan 1,5 meter hoog zijn en vaak worden gebruikt als opbergoplossingen voor items zoals schoonmaakmiddelen, keukengerei of kleding. Hoge kasten kunnen ook worden gebruikt als scheidingswand of om de hoogte van een kamer te benutten.

Hout

Hout is een natuurlijk materiaal dat veel wordt gebruikt bij het maken van meubels, waaronder kasten. Het is sterk, duurzaam en kan worden bewerkt om verschillende texturen en afwerkingen te creëren. Hout kan worden geverfd of bekleed met fineer of laminaat om het uiterlijk en de duurzaamheid te verbeteren. Verschillende soorten hout worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals eikenhout voor stevige en duurzame kasten, en dennenhout voor meer betaalbare opties.

I

Inbouwkasten

Dit zijn kasten die op maat zijn gemaakt om in een bepaalde ruimte te passen. Ze worden vaak geïnstalleerd in muren of andere vaste structuren en zijn daardoor naadloos geïntegreerd in het interieur van de ruimte.

Inbouwverlichting

Dit is verlichting die in een bepaalde ruimte is geïnstalleerd, vaak in het plafond of in de muur. Het wordt vaak gebruikt om specifieke objecten of gebieden in de ruimte te verlichten, en kan een aangename sfeer creëren.

Industrieel interieur

Dit is een interieurstijl die is geïnspireerd op de industriële revolutie en de bijbehorende fabrieksarchitectuur. Het omvat vaak ruwe materialen zoals staal, beton en baksteen, en heeft een minimalistische en functionele uitstraling.

Industriële kasten

Dit zijn kasten die zijn ontworpen in een industriële stijl en vaak zijn gemaakt van materialen zoals staal, hout en glas. Ze hebben meestal een ruwe en functionele uitstraling en zijn geschikt voor opslag in een verscheidenheid van ruimtes.

Industriële TV-meubels

Dit zijn TV-meubels die zijn ontworpen in een industriële stijl en vaak zijn gemaakt van materialen zoals staal, hout en glas. Ze hebben meestal een ruwe en functionele uitstraling en zijn geschikt voor het plaatsen van televisies en andere multimedia-apparatuur.

Inloopkasten

Dit zijn grote kasten waarin men kan staan en zich kan bewegen terwijl men kleding en accessoires opbergt. Inloopkasten zijn vaak op maat gemaakt en kunnen verschillende opbergoplossingen bieden, zoals hangrails, planken en lades. Ze zijn populair in luxe woningen en bieden een aangename en handige manier om kleding op te bergen.

J

K

Kabeldoorvoeren

Dit zijn openingen in de achterkant of zijkanten van een kast of meubelstuk waardoor kabels en snoeren kunnen worden geleid, zodat ze niet zichtbaar zijn en de ruimte netjes blijft.

Kabelgoten

Dit zijn speciale strips of kokers die op of onder het bureaublad of de vloer worden gemonteerd en waarin kabels en snoeren kunnen worden opgeborgen, zodat ze uit het zicht blijven.

Kantoorkasten

Dit zijn kasten die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in een kantooromgeving. Ze zijn meestal functioneel en praktisch, en bieden opslagruimte voor dossiers, documenten, kantoorbenodigdheden en andere materialen die op een kantoor worden gebruikt.

Kasten

Dit zijn meubelstukken die bedoeld zijn om dingen in op te bergen. Kasten zijn er in vele soorten en maten, en kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals hout, metaal, glas of kunststof.

Kastverlichting

Dit is verlichting die is ontworpen om de binnenkant van een kast te verlichten, zodat de inhoud beter zichtbaar is. Kastverlichting kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd, zoals onder planken of boven de inhoud van de kast.

Keramiek

Dit is een type materiaal dat wordt gemaakt door klei te bakken bij hoge temperaturen. Keramiek kan worden gebruikt om verschillende soorten voorwerpen te maken, zoals vazen, borden, mokken, tegels en sculpturen.

Kersenhout

Dit is een hardhoutsoort die bekend staat om zijn warme kleur en fijne nerf. Kersenhout wordt vaak gebruikt voor het maken van meubels, waaronder kasten, tafels, stoelen en bedden. Het is duurzaam en kan goed worden bewerkt.

Keukenkasten

Dit zijn kasten die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in de keuken. Ze kunnen zowel boven als onder het aanrechtblad worden geplaatst en bieden opslagruimte voor keukengerei, servies, pannen en andere keukenbenodigdheden. Keukenkasten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen.

Kinderkledingkasten

Dit zijn kasten die speciaal ontworpen zijn voor kinderkamers. Kinderkledingkasten bieden opslagruimte voor kleding, speelgoed en andere spullen van kinderen. Kinderkledingkasten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen die passen bij de behoeften en voorkeuren van kinderen en hun ouders.

Klassiek interieur

Dit is een interieurstijl die geïnspireerd is op de klassieke kunst en architectuur uit de oudheid, de middeleeuwen en de renaissanceperiode. Het wordt gekenmerkt door rijke materialen zoals marmer, houtsnijwerk en stoffen met patronen, evenals door symmetrische indelingen, gebogen lijnen en verfijnde details.

Kledingkast accessoires

Dit zijn aanvullende producten die gebruikt worden om de functionaliteit en het gemak van kledingkasten te verbeteren. Accessoires voor kledingkasten kunnen onder andere bestaan uit hangmappenrails, schoensteunen, ladenblokken, garderobestangen en verlichting.

Kledingkasten

Dit zijn kasten die speciaal ontworpen zijn voor het opbergen van kleding en accessoires. Kledingkasten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en configuraties, waaronder draaideurkasten, schuifdeurkasten, inloopkasten en open kastsystemen. Ze bieden opslagruimte voor hangende kleding, opgevouwen kleding, schoenen, tassen en andere persoonlijke spullen.

Kledingstangen

Stangen die in kasten worden geplaatst om kleding op te hangen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kunnen meestal worden aangepast aan de gewenste hoogte in de kast.

Klikmechanismen

Een mechanisme dat wordt gebruikt om twee delen van een kast of meubelstuk aan elkaar te bevestigen. Het klikmechanisme maakt het mogelijk om de onderdelen snel en gemakkelijk in elkaar te klikken, zonder het gebruik van schroeven of andere bevestigingsmiddelen.

Kliksystemen

Systemen die gebruik maken van klikmechanismen om verschillende onderdelen van een kast of meubelstuk aan elkaar te bevestigen. Kliksystemen maken het gemakkelijk om meubels te monteren en demonteren zonder het gebruik van speciale gereedschappen.

Kogelladegeleiders

Een type ladegeleider dat gebruik maakt van kogellagers om de lade soepel en gelijkmatig te laten schuiven. Kogelladegeleiders zijn vaak sterker en duurzamer dan andere soorten ladegeleiders en zijn geschikt voor zware belastingen.

Kolomkasten

Een hoge kast die meestal wordt gebruikt in de keuken of badkamer om extra opbergruimte te bieden. Kolomkasten zijn meestal smal en hoog en hebben planken of lades om spullen op te bergen. Ze kunnen vrijstaand zijn of aan de muur worden bevestigd.

Koper

Koper is een zacht en buigzaam metaal dat bekend staat om zijn hoge geleidbaarheid van elektriciteit en warmte. Koper wordt veel gebruikt in de industrie, onder andere voor de productie van elektrische kabels en leidingen, waterleidingen, dakbedekking en als materiaal voor de productie van sieraden en decoratieve voorwerpen.

Koppelstukken

Koppelstukken zijn verbindingsstukken die worden gebruikt om verschillende onderdelen van een kast aan elkaar te bevestigen. Deze kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals metaal, kunststof, hout of glas en kunnen in verschillende vormen en maten voorkomen.

Kunststof

Kunststof is een synthetisch materiaal dat wordt geproduceerd uit aardolie of aardgas. Het is een veelzijdig materiaal dat in veel verschillende vormen en kleuren kan worden geproduceerd. Kunststof wordt veel gebruikt in de productie van kasten en meubels vanwege de duurzaamheid, de mogelijkheid om verschillende vormen te maken en de lage kosten van productie.

L

Ladeblok kledingkasten

Dit zijn kledingkasten die zijn uitgerust met één of meerdere ladeblokken. Een ladeblok bestaat uit één of meerdere lades die in de kast zijn ingebouwd en bieden extra opbergruimte voor bijvoorbeeld sokken, ondergoed, of accessoires.

Ladeblokkeersystemen

Dit zijn mechanismen die voorkomen dat lades volledig uit een kast getrokken kunnen worden. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om te voorkomen dat een lade per ongeluk valt of om te voorkomen dat een lade te ver uit de kast wordt getrokken.

Ladeblokken

Dit zijn eenheden met één of meerdere lades die kunnen worden ingebouwd in bijvoorbeeld een kast of een bureau. Ze zijn bedoeld om extra opbergruimte te bieden en kunnen verschillende afmetingen hebben, afhankelijk van de toepassing.

Ladegeleiders

Dit zijn rails die aan de zijkanten van de lade zijn bevestigd en zorgen ervoor dat de lade soepel en stabiel kan worden geopend en gesloten. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals staal of kunststof, en hebben verschillende gewichtslimieten, afhankelijk van de grootte van de lade.

Ladekasten

Dit zijn kasten die één of meerdere ladeblokken bevatten en speciaal zijn ontworpen om extra opbergruimte te bieden. Ladekasten kunnen worden gebruikt voor het opbergen van kleding, accessoires, documenten en andere items en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen.

Lage kasten

Lage kasten zijn, zoals de naam al aangeeft, kasten die laag zijn in hoogte. Ze zijn doorgaans kleiner dan hoge kasten en hebben vaak een breedte die groter is dan de hoogte. Lage kasten kunnen verschillende functies hebben, zoals het bieden van opbergruimte voor boeken, tijdschriften of multimedia-apparatuur, of als bijzettafel in de woonkamer of slaapkamer.

Landelijk interieur

Een landelijk interieur is een interieurstijl die zich kenmerkt door een warme en gezellige uitstraling. Het is een interieurstijl die gebaseerd is op het leven op het platteland en wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen zoals hout, steen en wol. Meubels zijn vaak gemaakt van robuuste, natuurlijke materialen en hebben een klassieke uitstraling. Kleuren zijn vaak warm en neutraal, zoals beige, wit, grijs, groen en bruin.

Legplanken

Legplanken zijn planken die in een kast, boekenkast, dressoir of ander meubelstuk geplaatst worden om extra opbergruimte te bieden. Ze worden vaak gebruikt om boeken, decoratieve items, of kleding op te plaatsen. Legplanken kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, metaal of glas, en kunnen verstelbaar zijn om aan verschillende opbergbehoeften te voldoen.

M

Maatwerk

Dit betekent dat iets op maat is gemaakt voor een specifieke situatie of persoon. Bij kasten kan maatwerk betekenen dat de kasten op maat zijn gemaakt voor een specifieke ruimte of dat ze zijn aangepast aan de specifieke behoeften van de klant, zoals extra planken of lades.

Mahoniehout

Mahoniehout is een duurzame houtsoort die bekend staat om zijn mooie, dieprode kleur en fijne nerf. Het is een populaire keuze voor hoogwaardige meubels, waaronder kasten.

Massief hout

Massief hout betekent dat het meubel volledig gemaakt is van massief hout, zonder enige fineer of andere afwerking. Het is een duurzame optie voor kasten en kan in verschillende houtsoorten verkrijgbaar zijn.

MDF

MDF staat voor Medium-Density Fiberboard en is een materiaal dat veel wordt gebruikt in meubels, waaronder kasten. Het is gemaakt van houtvezels die samengeperst zijn tot een stevige, dichte plaat. MDF is over het algemeen goedkoper dan massief hout en kan in verschillende afwerkingen en kleuren verkrijgbaar zijn.

Messing

Messing is een metaallegering van koper en zink en wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden in meubels, waaronder kasten. Het heeft een gouden kleur en kan worden gebruikt voor handgrepen, scharnieren en andere hardware op kasten.

Metaal

Metaal is een materiaal dat veel wordt gebruikt in kasten, vooral in industriële of moderne ontwerpen. Het kan worden gebruikt voor de frameconstructie van de kast, als decoratieve accenten, of voor hardware zoals scharnieren en handgrepen. Verschillende soorten metaal worden gebruikt, waaronder staal, aluminium en messing.

Minimalistisch interieur

Een minimalistisch interieur is een interieurstijl die gekenmerkt wordt door eenvoud en functionaliteit. Bij deze stijl wordt gestreefd naar een zo eenvoudig mogelijke vormgeving, waarbij overbodige details achterwege worden gelaten. Een minimalistisch interieur heeft vaak een strakke, rustige uitstraling en wordt gekenmerkt door een beperkt kleurenpalet en het gebruik van hoogwaardige materialen.

Modern interieur

Een modern interieur is een interieurstijl die voortkomt uit de moderne kunststromingen van de 20e eeuw. Bij deze stijl wordt gestreefd naar een strakke, minimalistische vormgeving met veel aandacht voor functionaliteit en gebruiksgemak. Een modern interieur kenmerkt zich door het gebruik van geometrische vormen, sobere kleuren en hoogwaardige materialen.

Modulaire kasten

Modulaire kasten zijn kasten die bestaan uit verschillende modules of onderdelen die op verschillende manieren met elkaar gecombineerd kunnen worden. Door de modulaire opbouw zijn modulaire kasten vaak flexibeler dan traditionele kasten en kunnen ze makkelijk aangepast worden aan de individuele wensen van de gebruiker.

Modulaire kastsystemen

Modulaire kastsystemen zijn kastsystemen die bestaan uit verschillende modules die op verschillende manieren met elkaar gecombineerd kunnen worden. Modulaire kastsystemen zijn vaak flexibeler dan traditionele kastsystemen en kunnen makkelijk aangepast worden aan de individuele wensen van de gebruiker.

Moeren

Moeren zijn bevestigingsmaterialen die gebruikt worden in combinatie met bouten, schroeven of draadeinden. Moeren hebben een schroefdraad aan de binnenkant en worden vastgedraaid op de schroefdraad van de bout, schroef of draadeind om zo de twee materialen stevig aan elkaar te bevestigen.

Multiplex

Multiplex is een plaatmateriaal dat bestaat uit meerdere lagen houtfineer die onder hoge druk en temperatuur aan elkaar zijn geperst. Multiplex is stevig en relatief licht van gewicht, en wordt vaak gebruikt voor meubels en interieurbouw vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en de veelzijdige toepassingsmogelijkheden.

N

Nachtkastjes

Nachtkastjes zijn kleine kastjes die naast een bed worden geplaatst en worden gebruikt om spullen op te slaan die men ‘s nachts nodig kan hebben, zoals boeken, een wekker, bril, medicijnen, telefoon, of een glas water. Ze zijn vaak ontworpen om bij het bed of de slaapkamer te passen, en kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals hout, metaal, glas of kunststof. Nachtkastjes kunnen ook verschillende functies hebben, zoals laden of planken om spullen op te bergen, of zelfs ingebouwde verlichting om ‘s nachts bij te lezen.

O

Onderkastverlichting

Verlichting die onder de kast of het meubel is geïnstalleerd en die het werkblad of de vloer eronder verlicht. Het is vooral nuttig in keukens en badkamers om de werkruimte goed te kunnen zien.

Onderpanelen

De panelen die aan de onderkant van een kast worden bevestigd om de kast af te sluiten en de binnenkant van de kast te beschermen tegen stof, vuil en vocht. Ze zijn meestal gemaakt van hout of kunststof.

Opbergboxen

Containers of dozen die worden gebruikt om spullen in op te bergen. Ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals kunststof, karton, metaal of hout, en ze kunnen verschillende maten hebben om aan verschillende opbergbehoeften te voldoen.

Opbergkasten

Kasten die zijn ontworpen om spullen in op te bergen, zoals kleding, boeken, keukengerei of gereedschap. Opbergkasten kunnen van verschillende maten en materialen zijn gemaakt en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen.

Opbergrekken

Rekken die worden gebruikt om spullen in op te bergen, zoals dozen, bakken, manden, gereedschap of kleding. Ze zijn meestal gemaakt van metaal of kunststof en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen om aan verschillende opbergbehoeften te voldoen.

Opbergsystemen met manden

Systemen voor opslag en organisatie die bestaan uit planken met geïntegreerde manden om spullen in op te bergen. Ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen om aan verschillende opbergbehoeften te voldoen. Ze zijn vooral handig voor het opbergen van kleine items of items die anders moeilijk op te bergen zijn.

Opbergsystemen met opbergboxen

Dit zijn opbergsystemen waarbij de inhoud opgeslagen wordt in verschillende boxen. Dit type opbergsysteem wordt vaak gebruikt voor kleinere items zoals speelgoed, gereedschap en knutselmateriaal. Opbergboxen zijn er in verschillende maten en materialen, zoals plastic, karton en hout.

Opbouwkasten

Dit zijn kasten die bovenop de grond worden gemonteerd en aan de muur worden bevestigd. Ze kunnen op maat worden gemaakt om te passen in een specifieke ruimte en zijn vaak ontworpen om te worden ingebouwd in een nis. Dit type kast kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het opbergen van kleding, schoenen, boeken en elektronica.

Open kastsystemen

Dit zijn kasten zonder deuren of panelen, waarbij de inhoud zichtbaar is en gemakkelijk toegankelijk. Dit type kast kan variëren van wandrekken tot staande kasten en kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het opbergen van boeken, planten, servies en decoratieve items.

Open kledingkasten

Dit zijn kasten zonder deuren of panelen, waarbij de kleding en accessoires zichtbaar zijn en gemakkelijk toegankelijk. Open kledingkasten zijn vaak ontworpen om aan de muur te worden bevestigd en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Dit type kast is vooral populair voor kleine ruimtes of voor mensen die hun kleding graag laten zien.

Ophangsystemen

Dit zijn systemen waarmee kasten en andere items aan de muur kunnen worden bevestigd. Ophangsystemen zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het ophangen van kleding, het monteren van boekenplanken en het bevestigen van wandrekken. Het juiste ophangsysteem is afhankelijk van het gewicht van het object dat wordt opgehangen en de eigenschappen van de muur waaraan het wordt bevestigd.

P

Paneeldeuren

Dit zijn deuren met een centraal paneel omringd door stijlen en dorpels. Het paneel kan een vlak paneel of verhoogd paneel zijn, afhankelijk van het ontwerp. Paneeldeuren worden vaak gebruikt voor kasten en meubels.

Plaathouders

Dit zijn metalen houders die worden gebruikt om planken of panelen vast te houden in een kast of ander meubel. Ze worden meestal aan de zijkanten van de kast gemonteerd en hebben een inkeping waarin de plank of het paneel past.

Plank kledingkast

Dit is een kledingkast die bestaat uit planken die zijn gemonteerd op een frame. De planken bieden opbergruimte voor kleding, schoenen en andere items.

Planken

Dit zijn horizontale vlakke oppervlakken die worden gebruikt als opbergruimte in kasten en meubels. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, metaal of glas.

Plinten

Dit zijn de afwerkingspanelen aan de onderkant van een kast of meubelstuk. Ze worden gebruikt om het uiterlijk van het meubelstuk te voltooien en om eventuele openingen tussen de kast en de vloer af te dekken.

Pluggen

Dit zijn kleine plastic of metalen stukjes die worden gebruikt om schroeven of bouten in te bevestigen. Ze worden in het boorgat gedrukt en dienen als anker voor de schroef of bout.

Push-to-open mechanismen

Dit zijn mechanische systemen die worden gebruikt om deuren en laden te openen zonder handmatig te trekken of duwen. Een push-to-open mechanisme maakt gebruik van een veermechanisme dat de deur of lade opent wanneer erop wordt gedrukt en sluit wanneer erop wordt gedrukt. Dit is handig voor kasten en lades zonder handgrepen of knoppen.

Q

R

Railsysteem

Een systeem van rails en rollers waarmee een schuifdeur of lade soepel kan bewegen en geleid wordt. Railsystemen zijn vaak te vinden in kasten en meubels met schuifdeuren.

Retro interieur

Een interieurstijl die teruggrijpt op de stijl van de jaren 50, 60 of 70, met meubels en accessoires die typisch waren voor die tijd. Retro meubels hebben vaak opvallende kleuren en patronen en zijn gemaakt van materialen zoals plastic, hout en metaal.

Roedes

Een horizontale staaf die in een kast of garderobe wordt bevestigd om kledinghangers aan op te hangen. Roedes zijn vaak in hoogte verstelbaar en kunnen worden verwijderd of vervangen om de opslagruimte van de kast aan te passen.

Roldeurkasten

Een kast met deuren die bestaan uit verticale, horizontale of schuine lamellen die kunnen worden opgerold om de inhoud van de kast te verbergen. Roldeurkasten zijn vaak te vinden in kantoren en zijn handig omdat de deuren weinig ruimte innemen wanneer ze geopend zijn.

Roomdividers

Een meubelstuk dat een ruimte kan verdelen in afzonderlijke delen, zoals een open woonkamer en eetkamer. Roomdividers kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals hout, glas, metaal en stof, en kunnen worden gevonden in verschillende stijlen en ontwerpen.

Rotan

Een natuurlijk materiaal dat wordt verkregen uit de stengels van een palmsoort en vaak wordt gebruikt voor het maken van meubels en decoratieve objecten. Rotan heeft een karakteristieke lichte kleur en een gevlochten textuur en wordt vaak gebruikt voor meubels zoals stoelen, tafels en kasten.

RVS

Roestvrij staal, een legering van ijzer, chroom en andere elementen die bestand is tegen corrosie en roest. RVS wordt vaak gebruikt voor het maken van meubels en kasten vanwege zijn duurzaamheid en moderne uitstraling. RVS is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals gepolijst, geborsteld en gezandstraald.

S

Scandinavisch interieur

Een interieurstijl die afkomstig is uit de Noordse landen (Scandinavië) en die gekenmerkt wordt door minimalistische ontwerpen, lichte kleuren, natuurlijke materialen, functionaliteit en eenvoud. Het streeft naar een gezellige en warme sfeer met veel licht en ruimte.

Schakelaars

Een elektrisch component dat wordt gebruikt om een stroomkring te openen of te sluiten. Schakelaars zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zoals muurschakelaars, drukknoppen, dimmers en afstandsbedieningen.

Schappen

Een horizontale plank die in een kast, boekenplank of opbergrek wordt geplaatst om spullen op te zetten of te bewaren. Schappen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals hout, metaal, glas of kunststof.

Scharnierdeuren

Een type deur dat bevestigd is aan een frame met behulp van scharnieren. Scharnierdeuren kunnen naar binnen of naar buiten opendraaien en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen.

Scharnieren

Een mechanisme dat wordt gebruikt om deuren, ramen, kasten en andere voorwerpen aan een frame te bevestigen en te laten draaien. Scharnieren zijn er in verschillende soorten, zoals paumellescharnieren, pianoscharnieren, bladscharnieren en kogelscharnieren.

Schoenenkasten

Een kast die speciaal is ontworpen om schoenen in op te bergen. Schoenenkasten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zoals open schoenenrekken, gesloten kasten met scharnierdeuren of schuifdeuren, en modulaire systemen met verstelbare planken.

Schoenenrekken

Een rek dat speciaal is ontworpen om schoenen op te bergen. Schoenenrekken zijn er in verschillende soorten en maten, zoals wandrekken, staande rekken, hangende rekken en modulaire systemen met uitbreidbare planken.

Schoenhouders

Dit zijn elementen die in een schoenenkast of garderobekast worden geplaatst om schoenen rechtop te houden en te voorkomen dat ze tegen elkaar aan schuren en beschadigd raken.

Schoensteunen

Dit zijn kleine plankjes of beugels die aan de binnenkant van een kastdeur worden bevestigd en waarop schoenen geplaatst kunnen worden om ze netjes op te bergen en gemakkelijk te kunnen vinden.

Schroefhaken

Dit zijn kleine metalen haken die in een plank, muur of andere oppervlakken kunnen worden geschroefd om voorwerpen op te hangen, zoals kleding, handdoeken of gereedschap.

Schroeven

Dit zijn bevestigingsmiddelen die worden gebruikt om materialen aan elkaar te bevestigen, zoals het bevestigen van kastonderdelen aan elkaar of het ophangen van een kast aan een muur. Schroeven hebben meestal een draad die in het materiaal wordt gedraaid om een stevige verbinding te creëren.

Schuifdeurkasten

Dit zijn kasten waarvan de deuren aan de zijkant zijn gemonteerd en in de kast glijden wanneer ze worden geopend. Deze kasten zijn ideaal voor ruimtes waar weinig bewegingsruimte is omdat ze geen extra ruimte nodig hebben om de deuren te openen en te sluiten. Schuifdeurkasten kunnen worden gebruikt voor diverse doeleinden, zoals opslag van kleding, boeken of gereedschap.

Servieskasten

Een servieskast is een kast die speciaal ontworpen is voor het opbergen van serviesgoed en andere keukengerei. Het kan verschillende soorten vakken, laden, planken en deuren hebben om een ​​optimale opslag te bieden voor servies en bestek.

Sloten

Sloten zijn mechanismen die worden gebruikt om deuren, laden, kasten en andere objecten veilig te vergrendelen en ontgrendelen. Ze worden meestal gebruikt om ongeoorloofde toegang tot de inhoud van kasten te voorkomen.

Sluiting kledingkast

Een sluiting van een kledingkast verwijst naar het mechanisme dat wordt gebruikt om de deuren van een kledingkast te sluiten en te vergrendelen. Dit kan een draai- of schuifmechanisme zijn, afhankelijk van het type kledingkast.

Sluitingen

Sluitingen zijn mechanismen die worden gebruikt om twee objecten bij elkaar te houden of te sluiten. In het geval van kasten kunnen sluitingen worden gebruikt om deuren, laden of andere componenten veilig af te sluiten.

Soft-close scharnieren

Soft-close scharnieren zijn mechanismen die ervoor zorgen dat deuren of laden van kasten zachtjes en geruisloos sluiten. Deze scharnieren worden vaak gebruikt in moderne kastontwerpen en bieden een soepelere en stillere sluiting dan traditionele scharnieren.

Spaanplaat

Spaanplaat is een materiaal dat wordt gemaakt van houtspaanders, houtsnippers en hars die onder hoge druk en temperatuur worden samengeperst. Het wordt veel gebruikt in de meubelindustrie vanwege de duurzaamheid en het gemak waarmee het kan worden gevormd en gezaagd.

Sparrenhout

Sparrenhout is een soort naaldhout dat afkomstig is van de sparrenboom. Het is een populair bouwmateriaal vanwege zijn lichtheid, sterkte en stijfheid, en wordt vaak gebruikt voor het maken van kasten en ander meubilair.

Spiegeldeuren

Spiegeldeuren zijn deuren van kasten die zijn voorzien van spiegels aan de voorkant. Deze deuren worden vaak gebruikt in slaapkamerkasten en badkamerkasten om een ​​extra spiegel te bieden voor persoonlijk gebruik en om de ruimte optisch groter te laten lijken.

Spiegelkasten

Kasten waarbij één of meer deuren zijn voorzien van een spiegel, meestal gebruikt in badkamers of slaapkamers.

Staal

Een legering van ijzer en koolstof, vaak gebruikt als constructiemateriaal voor kasten vanwege de hoge sterkte en duurzaamheid.

Staande TV-meubels

Een type tv-meubel dat op de grond staat en vaak gebruikt wordt als decoratief element in de woonkamer.

Standaardmaten

De afmetingen die over het algemeen beschikbaar zijn voor kasten en andere meubels, zodat deze compatibel zijn met standaard afmetingen van kamers en interieurinrichting.

Steen

Een hard en duurzaam natuurlijk materiaal dat soms wordt gebruikt als bekleding of blad voor kasten en andere meubels.

Stootdoppen

Kleine rubberen of plastic doppen die aan de onderkant of de hoeken van kasten worden bevestigd om de vloer of andere meubels te beschermen tegen krassen of deuken.

Stootlijsten

Een horizontale of verticale strook van hout, kunststof of metaal die op de hoeken of randen van een kast wordt geplaatst om deze te beschermen tegen stoten of krassen.

Systeemwanden

Wanden die bestaan uit panelen die in elkaar passen en die kunnen worden gebruikt om een ​​ruimte te verdelen, als achtergrond voor kasten of om andere decoratieve functies te vervullen.

T

Teakhout

Teakhout is een houtsoort die afkomstig is van de teakboom. Het is een duurzame houtsoort die van nature bestand is tegen vocht en rotting. Teakhout wordt veel gebruikt voor meubels vanwege zijn sterkte, duurzaamheid en esthetische kwaliteiten.

Telescopische ladegeleiders

Telescopische ladegeleiders zijn rails die gebruikt worden om lades soepel te laten schuiven. Ze bestaan uit een binnenste en een buitenste rail die in elkaar schuiven. Dit zorgt ervoor dat de lade soepel open en dicht kan worden geschoven.

Televisiekasten

Televisiekasten zijn meubelstukken die speciaal ontworpen zijn om televisies in te plaatsen. Ze zijn vaak voorzien van uitsparingen voor kabels en aansluitingen en hebben vaak extra opbergruimte voor andere apparaten, zoals dvd-spelers, gameconsoles en luidsprekers.

Toiletmeubels

Toiletmeubels zijn meubelstukken die speciaal ontworpen zijn voor de badkamer en toiletruimte. Ze kunnen verschillende functies hebben, zoals het opbergen van handdoeken, toiletartikelen en schoonmaakmiddelen. Toiletmeubels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, van klein en eenvoudig tot groot en luxueus.

TV-meubels

TV-meubels zijn meubelstukken die speciaal ontworpen zijn voor het plaatsen van televisies. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen en bieden vaak extra opbergruimte voor andere apparaten, zoals dvd en Blu-ray spelers, gameconsoles en luidsprekers. TV-meubels kunnen vrijstaand zijn of aan de muur bevestigd worden.

U

Uitbreidingskasten

Dit zijn kasten die specifiek zijn ontworpen om extra opslagruimte te bieden voor elektronische apparatuur zoals computers, servers, harde schijven en andere apparaten. Uitbreidingskasten worden vaak gebruikt om bestaande apparatuur uit te breiden en kunnen verschillende soorten interfaces en connectoren hebben, zoals USB, Ethernet, HDMI, DVI en andere aansluitingen.

Uittrekbare garderobestangen

Dit zijn stangen die aan de binnenkant van een kast of kledingkast worden bevestigd en die kunnen worden uitgetrokken om extra ruimte te bieden om kleding op te hangen. Uittrekbare garderobestangen zijn handig omdat ze gemakkelijk toegankelijk zijn en het mogelijk maken om meer kleding op te hangen zonder extra ruimte in beslag te nemen.

V

Vakkenkasten

Een vakkenkast is een type kast met open vakken die gebruikt kunnen worden om objecten zoals boeken, decoratieve objecten, speelgoed, of kleding in op te bergen. Vakkenkasten kunnen verschillende afmetingen hebben en kunnen gemaakt zijn van diverse materialen zoals hout, metaal, of kunststof.

Veersysteem

Een veersysteem is een mechanisme dat in kasten wordt gebruikt om bijvoorbeeld deuren of laden te openen en te sluiten. Het systeem werkt door middel van een of meerdere veren die zijn bevestigd aan de kast en het bewegende element. Het veersysteem kan bijvoorbeeld worden gebruikt om deuren zachtjes te laten sluiten of om laden automatisch te sluiten als ze op een bepaald punt zijn ingetrokken.

Verbindingsplaten

Verbindingsplaten zijn metalen platen die worden gebruikt om delen van kasten aan elkaar te bevestigen. Ze hebben vaak gaten waardoor schroeven kunnen worden gestoken om de platen op hun plaats te houden. Verbindingsplaten worden vaak gebruikt bij het monteren van kasten en meubels, en worden meestal geleverd als onderdeel van een montageset.

Verbindingsstukken

Verbindingsstukken zijn onderdelen die worden gebruikt om verschillende onderdelen van een kast aan elkaar te bevestigen. Ze zijn vaak gemaakt van metaal en kunnen verschillende vormen en afmetingen hebben, afhankelijk van de toepassing. Verbindingsstukken worden gebruikt om bijvoorbeeld zijpanelen, legplanken, deuren en laden aan elkaar te bevestigen.

Verstelbare legplanken

Verstelbare legplanken zijn legplanken in een kast die in hoogte verstelbaar zijn. Dit stelt u in staat om de hoogte van de planken aan te passen aan uw opslagbehoeften. Verstelbare legplanken worden vaak gebruikt in kasten zoals boekenkasten, opbergkasten en kledingkasten.

Verstelbare poten

Verstelbare poten zijn poten onder een kast of meubelstuk die in hoogte verstelbaar zijn. Ze kunnen worden aangepast om de kast of het meubelstuk waterpas te maken op ongelijke oppervlakken of om de hoogte van het meubelstuk aan te passen aan de gewenste hoogte. Verstelbare poten worden vaak gebruikt in keukenkasten, badkamermeubels en kantoormeubilair.

Versterkte hoeken

Dit zijn verstevigingen in de hoeken van een kast, waarbij extra materiaal wordt toegevoegd om de constructie steviger en duurzamer te maken.

Vintage kasten

Dit zijn kasten die zijn ontworpen in een stijl die typisch is voor een bepaalde periode in het verleden, zoals de jaren 50, 60 of 70. Vintage kasten hebben vaak kenmerkende designelementen en zijn gewild vanwege hun unieke uitstraling.

Vitrinekasten

Dit zijn kasten met glazen panelen, die worden gebruikt om objecten te tonen of op te slaan. Vitrinekasten zijn vaak voorzien van verlichting om de tentoongestelde objecten beter te kunnen bekijken.

Vrijstaande kastsystemen

Dit zijn kasten die niet aan de muur of de vloer zijn bevestigd, maar vrij kunnen staan. Vrijstaande kastsystemen worden vaak gebruikt als roomdividers of als alternatief voor inbouwkasten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten en kunnen worden gebruikt om spullen op te bergen of als decoratief element.

W

Walnoothout

Walnoothout is een houtsoort afkomstig van de walnotenboom. Het heeft een donkere kleur met een fijne nerf en wordt vaak gebruikt voor meubels en decoratieve voorwerpen.

Wandbevestiging

Een wandbevestiging is een systeem om een object, zoals een kast, aan een muur te bevestigen. Het kan bestaan uit beugels, schroeven of andere bevestigingsmiddelen die in de muur worden geplaatst.

Wandkasten

Wandkasten zijn kasten die aan de muur worden bevestigd en vaak worden gebruikt om spullen op te bergen. Ze kunnen verschillende afmetingen en vormen hebben en worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, metaal of kunststof.

Wandmeubels

Wandmeubels zijn meubels die aan de muur worden bevestigd en vaak functioneren als opslagruimte of displayruimte. Ze kunnen bestaan uit één enkel stuk of meerdere componenten die samen worden gemonteerd.

Wandrails

Wandrails zijn horizontale staven of buizen die aan de muur worden bevestigd en worden gebruikt als een basis voor het ophangen van objecten zoals kasten, planken of garderobesystemen. Ze zijn meestal gemaakt van metaal en hebben vaak uitsparingen waarin haken of beugels kunnen worden geplaatst om de objecten op te hangen.

Wastafelkasten

Wastafelkasten zijn kasten die zijn ontworpen om te worden geplaatst onder een wastafel. Ze bieden opbergruimte voor persoonlijke verzorgingsproducten zoals handdoeken, toiletpapier en schoonmaakmiddelen. Wastafelkasten zijn er in verschillende maten, stijlen en materialen om aan verschillende behoeften en smaken te voldoen.

Wastafelmeubels

Wastafelmeubels zijn vergelijkbaar met wastafelkasten, maar zijn ontworpen als een geïntegreerd meubelstuk met een wastafel erop gemonteerd. Wastafelmeubels kunnen bestaan uit één of meerdere kasten of lades, die zijn ontworpen om extra opbergruimte te bieden voor badkamerbenodigdheden.

Wijnkasten

Wijnkasten zijn speciale kasten die zijn ontworpen om wijnflessen en wijnglazen op te slaan en te presenteren. Ze bieden vaak verschillende temperatuurzones om wijnen op de juiste temperatuur te bewaren en te rijpen. Wijnkasten zijn er in verschillende maten en stijlen, van kleine wijnkoelers tot grote, op maat gemaakte wijnkelders.

X

Y

Z

Zijpanelen

Zijpanelen zijn de panelen die aan de zijkanten van een kast worden bevestigd en de zijkanten van de kast afsluiten. Ze zijn meestal gemaakt van hetzelfde materiaal als de rest van de kast en kunnen worden aangepast aan de afmetingen van de kast. Zijpanelen dragen bij aan de stabiliteit van de kast en bieden een esthetisch afwerkingselement.