VOORJAARSDEALS | Tot 40% korting | Bekijk alle aanbiedingen

Een nieuwe badkamer inrichten? Dat doe je zo met deze tips!

Badkamer inrichten

Een nieuwe badkamer inrichten? Dat doe je zo met deze tips!

De badkamer is de ruimte gewijd aan persoonlijke hygiëne en ontspanning, de badkamer bestaat meestal uit een toilet, ligbad en/of douche, spiegels en een wastafel. Daarnaast kunnen veel andere accessoires worden toegevoegd om het ontwerp persoonlijker te maken en sommige mensen kunnen zelfs muzieksystemen en een tv plaatsen, mits de ruimte en het budget dit toelaten.

Waar moet je op letten bij het inrichten van een badkamer?

 • Ventilatie: een afzuigkap en/of ramen
 • Anti condens spiegel
 • Heb ik echt een bad nodig? Of kan ik wel een douche gebruiken?
 • Opslagruimte
 • Kleurenpalet
 • Verlichting
 • Antislip en waterdichte vloer
 • Duurzame materialen
 • Verlichting: natuurlijk of kunstmatig?
 • Accessoires

Welke soorten badkamers bestaan er?

Hoofdbadkamer

Ze zijn zeer luxueus en bieden de mogelijkheid om urenlang comfortabel te ontspannen. Ze gaan vaak zo ver dat ze voorzien zijn van een sauna, kasten, kleedkamers, extra opbergruimte, een open haard,en een TV. Ze komen vaak naast een hoofdslaapkamer en functioneren als een belangrijkste badkamer.

Volwaardige badkamer

De gebruikelijke items in dit soort badkamers zijn bad, wastafel, douche, spiegel en wat opbergruimte. In principe is het een badkamer waar je in kunt douchen of baden.

Wat is een driekwart badkamer?

Met het grootste deel van de aanwezige items in een volledige badkamer, het enige wat ontbreekt is het bad. De douche, de wastafel, de spiegel en de opbergruimte zijn allemaal aanwezig.

Doucheruimte

Zoals de naam al aangeeft, is het een kamer met een douche erin. Alleen een douche en een wastafel is gebruikelijk bij dit type kamer.

Badkamer met washok

Deze badkamer is voorzien van een wasruimte. Het heeft een wasmachine en eventueel een droger. Het komt goed van pas om ruimte te besparen, in plaats van een aparte kamer met washok. Veel appartementen en woningen hebben vandaag de dag de wasruimte gecombineerd met de badkamer.

Hoe benut ik het beste de opslagruimte in mijn badkamer?

Er zijn altijd manieren om de opslagruimte te verbeteren of om nieuwe ruimtes in uw badkamer te creëren. Waar het lastig wordt, is als je probeert uit te vinden hoe je ruimte kunt maken zonder de praktische kant ervan te beperken. Het vinden van praktische opbergoplossingen is afhankelijk van de grootte van uw badkamer. Een populaire manier om dit te doen is door het bad te verwijderen en te vervangen door een douche. Maar als dit geen optie voor u is, werken rekken langs de wand en kasten die rond de wastafel zijn gebouwd altijd.

Hoe richt ik een badkamer in klassieke stijl in?

Een klassieke badkamer is een populaire ontwerpstijl voor, want het gaat gewoonweg nooit uit de mode. Wit is meestal de kleur die wordt toegepast op deze stijl, samen met strakke lijnen, hout, marmer, de notie van eenvoud. De toevoeging van persoonlijke accenten, zoals planten, zorgen voor een mooi resultaat.

Andere badkamer stijlen:

 • Landelijk
 • Minimalistisch
 • Modern
 • Scandinavisch
 • Rustiek
 • Industrieel
 • Eclectisch
 • Koloniaal
 • Aziatisch

Hoe kan ik mijn badkamer ontwerpen?

Er zijn vijf basisstappen voor het ontwerpen van een badkamer en projecten duren meestal ongeveer 3-4 maanden, van het eerste idee tot het uiteindelijke product.

Wat heb ik nodig om mijn badkamer te ontwerpen?

Eerst heb je jouw idee nodig en de stijl die je zoekt. U zult moeten beoordelen wat uw exacte eisen zijn en wat u denkt dat haalbaar is. Vervolgens kunt u het advies van professionals inwinnen en samen het perfecte ontwerp en de perfecte oplossing vinden. De eerste stap is dus nadenken over stijl, wat een van de leukste elementen is.

Wat is de volgende stap?

Aan de hand van hun creatieve ideeën ontwikkelen de professionals ruimteplannen, meubelplannen, kleurenpaletten en ideeën voor de interieurafwerking, inclusief laksoorten, wandbekleding en vloerbedekking. Na de ontwikkeling van het ontwerp komen de professionals met de opdrachtgever in gesprek om hun ontwerp te beoordelen. Wijzigingen en aanpassingen worden gedaan op verzoek van de opdrachtgever.

De administratieve fase:

Nadat het ontwerp door de opdrachtgever en ontwerper is afgerond, begint de documentatiefase, waarin alle details van de tekeningen of modellen worden vastgelegd. De documenten bestaan uit de voorgestelde tijdslijnen, het budget en de offerte van alle benodigde apparatuur en materialen die nodig zijn voor het ontwerp.

De installatiefase:

Zodra de voorwaarden zijn overeengekomen en de documenten zijn ondertekend, gaat de volgende fase over tot de installatie. Dit is het deel waar plotselinge wijzigingen in de plannen kunnen plaatsvinden. De eisen en verwachtingen van de klant kunnen veranderen en daarom zal er rekening worden gehouden met de eisen en verwachtingen van de klant. De professionals ontmoeten de klant wekelijks om hun zorgen te bespreken en in actie te komen.

De afrondende fase:

De opdrachtgever zal de professionals moeten goedkeuren voor het werk dat ze hebben gedaan. Zij moeten tevreden zijn met het resultaat en als er geen verdere verbeteringen of wijzigingen worden doorgevoerd, worden de documenten afgesloten en wordt de betaling afgerond.

Conclusie

Als u een herinrichting uw badkamer overweegt, maar niet weet waar u moet beginnen, kunt u zich wenden tot interieur- en woonmagazines om inspiratie op te doen voor de badkamer. Deze staan vaak vol met ontwerpen, ideeën en stijlen die passen bij elke persoonlijkheid, van chique of klassiek tot echt modern en minimalistisch. Echter, terwijl het bladeren door tijdschriften een leuke activiteit kan zijn, is de makkelijkste manier om te beginnen met je badkamer herontwerp online. Dit betekent dat u inspiratie kunt zoeken uit veel meer bronnen en gemakkelijker feiten en opties kunt controleren. Vergeet de ouderwetse manier om al je design- en decoratiegedachten bij elkaar te houden door ze uit een duur tijdschrift te knippen.

Bij Kasten Outlet kun je eenvoudigweg de ontwerpen en badkamerstijlen die je leuk vindt, opslaan in een online plakboek. U vindt ook aannemers, interieurontwerpers, architecten en timmerlieden binnen handbereik.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *