VOORJAARSDEALS | Tot 40% korting | Bekijk alle aanbiedingen

Buffetkast inrichten? Dat doe je eenvoudig met deze eenvoudige tips!

Buffetkast inrichten

Buffetkast inrichten? Dat doe je eenvoudig met deze eenvoudige tips!

Wanneer je niet genoeg ruimte in de keuken hebt voor al je spullen biedt een buffetkast uitkomst. Dit type kast is een echte eyecatcher en perfect voor het opbergen van al je serviesgoed en glazen.

Buffetkasten, of servieskasten, hebben vaak een open indeling, waardoor het soms lastig kan zijn om deze goed in te richten zonder dat het rommelig oogt.

Waar de een de kast praktisch in wil richten, wil de ander het juist gebruiken als decoratief meubelstuk in de woonkamer. Veelgebruikte spullen zet je vooraan in de kast zodat je deze altijd binnen handbereik hebt.

Aan de hand van een aantal handige tips leggen we je uit hoe je het beste je nieuwe buffetkast in kunt richten.

Indeling van de kast

Bij het indelen van een buffetkast worden items vaak neergezet op planken. Dit oogt soms een beetje saai, maar daar is een mooie oplossing voor. Wat dacht je bijvoorbeeld van een standaard voor je servies? Hiermee stal je de mooiste borden en glazen uit op een stijlvolle en speelse manier. Ideaal als woondecoratie en je hebt je favoriete borden altijd bij de hand.

Sorteer je items

Weet jij al wat je allemaal in je buffetkast wilt neerzetten? Zo ja, dan is het tijd om deze items te sorteren. Spullen die je regelmatig gebruikt zet je op een plek waar je er makkelijk bij kunt, zoals vooraan in de kast en op de juiste hoogte. Daarnaast kun je sorteren op soorten items. Zo kun je glazen of borden in verschillende formaten bij elkaar zetten.

Te weinig ruimte? Stapelen maar!

Heb je onvoldoende ruimte in de buffetkast voor al je spullen? Stapel je servies dan op. Hiermee bespaar je ontzettend veel ruimte en houd je ook nog eens ruimte over voor andere woonaccessoires om je kast mee aan te kleden.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *