VOORJAARSDEALS | Tot 40% korting | Bekijk alle aanbiedingen

5 Tips voor een perfect georganiseerde kledingkast

Kledingkast inrichten

5 Tips voor een perfect georganiseerde kledingkast

Overkomt het je ook dat wanneer je die kledingkast opent, de wanhoop je overvalt  of bedolven wordt door een omvallende stapel T-shirts, broeken en weet ik wat nog meer? Tijd om de garderobe eens goed in te delen!

Vandaag pakken we 5 creatieve manieren aan om enkele van de meest uitdagende problemen van uw garderobe aan te pakken. Wist je dat een perfect georganiseerde slaapkamerkast/kast/kleedkamer eigenlijk best eenvoudig te realiseren is?

Probleem 1: Je weet niet wat je aan moet trekken

Of het nu voor het werk is of voor een avondje uit, we kennen allemaal het gevoel dat we voor een open kledingkast staan zonder dat we weten wat we aan moeten trekken. De oplossing voor dit probleem? Hang je shirts en blouses aan een kledinghanger.

We hebben allemaal onze favoriete T-shirts (of blouses) die we regelmatig dragen, maar als ze niet op die kledingstapel liggen, is de strijd al gestreden. Voorkom dat je daar een stapel shirts gaat rommelen en hang deze aan hangers op zodat je makkelijk kunt kijken wat je aan wilt trekken zonder er een rotzooi van te maken. Zo zie je meteen je favoriete shirt en kun je ze pakken zonder de rest van die stapel te overhoop te gooien.

Probleem 2: Je weet niet hoe je truien en vesten moet opbergen

Ooit gehoord van niet vouwen, maar rollen? Een grote verzameling truien, hoe goed  je bedoelingen ook zijn, kan gemakkelijk slordig en onhandelbaar worden. De beste manier om dit te voorkomen is via een vouw-rollende combinatie. Het enige wat je hoeft te doen is die trui in tweeën te vouwen, de armen in en uit te klappen in plaats van in drieën, en dan de trui van onderaf op te rollen. Deze moeten dan naast elkaar in een lade worden opgeborgen, zodat je gemakkelijk je beschikbare truien en vesten kunt zien zonder dat je ze overhoop haalt.

Probleem 3: Het opbergen van broekpakken

Er bestaat een geweldige vouwmethode waarmee je die kledinghanger zo hard mogelijk kunt schudden zonder dat je broek er af glijdt. Probeer het uit door je broek ondersteboven te houden onder de kleerhanger met één been aan weerszijden van de kleerhanger. Stop vervolgens het ene been door je kleerhanger en laat het vallen zodat het net boven het kruis hangt. Vouw het tweede been over de eerste en laat het ook aan de andere kant vallen. Klaar!

Probleem 4: Ontbrekende sokken

Je bespaart waarschijnlijk veel tijd door je sokken in rommelige ballen te rollen, maar wist je dat dit  eigenlijk de elasticiteit van je sokken kapot maakt? En dat kan bijdragen aan een nogal chaotisch ogende sokkenlade.

Leg in plaats daarvan je sokken boven op elkaar en vouw je ze vervolgens doormidden (en een andere vouw voor die langere sokken). Dit zorgt eenvoudig voor een nette indeling voor uw sokkencollectie die ruimte bespaart en die gemakkelijk te bekijken en te openen is.

Probleem 5: Een rommelige ondergoedlade

Om een rommelige ondergoedlade te voorkomen, zijn opbergers en tussenschotten van groot belang. Probeer het eenlaagse principe nog eens: vouw ze verticaal op, zodat u alles tegelijk kunt zien. In plaats van ze willekeurig over verschillende hangers te hangen, rol je ze op en verdeel je ze in vakjes.

Die verschillende compartimenten voor boxers, slips, bh’s en andere stukken (zoals riemen en dassen) kunnen helpen bij het groeperen van vergelijkbare maten en vormen voor een effectievere opbergoplossing.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *