VOORJAARSDEALS | Tot 40% korting | Bekijk alle aanbiedingen

5 Praktische tips voor de inrichting van een open kast

Tips inrichten open kast

5 Praktische tips voor de inrichting van een open kast

Een open kast is een ware eyecatcher in een ruimte, maar hoe richt je zo’n kast nou eigenlijk in? Als je niet oppast kan het al snel erg rommelig ogen. Maar wees gerust, met onderstaande tips creëer je een perfect ingerichte kast!

Tip 1: Berg spullen die je niet wilt zien op achter gesloten deuren

Zodra je begint met het indelen van een kast heb je een bepaalde basis nodig. Begin daarom eerst met het sorteren van spullen die absoluut een plekje verdienen in de open kast. Voor de spullen die overblijven kun je een praktische plek zoeken in een kast met deurtjes. Wil je een combinatie van beiden, dan kun je ook gaan voor een halfopen kast. Hierbij is het onderste deel voorzien van kastdeuren en bovenste deel van open vakken.

Tip 2: Zet je spullen in groepjes neer

Om wat voor kast het ook gaat, door je spullen te groeperen houd je alles overzichtelijk en rustig. Een veelgemaakte fout is door alle spullen naast elkaar te zetten. Probeer je spullen altijd te sorteren. Zo kun je bijvoorbeeld groepjes maken van een stapeltje tijdschriften, een groep kaarsen, of een rijtje met je favoriete boeken. Door te sorteren breng je dus een overzicht in het geheel, én ziet het er toch heel stijlvol uit.

Tip 3: Kies kleuren die bij elkaar passen

Het gebruik van de juiste kleuren in het interieur is ontzettend belangrijk. Om een chaotisch geheel te voorkomen moet je oppassen met het aantal kleuren dat je gebruikt. Wij adviseren altijd om in de basis twee accentkleuren te gebruiken. Stem je spullen die je neer wilt zetten ook af op deze kleuren zodat je interieur een geheel vormt.

Vind je het lastig om passende kleuren te vinden dan kun je te werk gaan volgens het ton-sur-ton principe. Letterlijk ‘tint op tint’. Zo kun je gemakkelijk bijpassende tinten van dezelfde kleur vinden.

Tip 4: Speel met hoogte

Voor een speels effect kun je spelen met verschillende hoogtes. Denk bijvoorbeeld aan een stapel tijdschriften of een mooie vaas en hoge lamp. Door het gebruik van verschillende hoogtes voorkom je een saaie uitstraling en creëer je toch één geheel.

Tip 5: Geef de kast een functie

Kasten zijn allang niet meer alleen om spullen in op te bergen. Er bestaan tegenwoordig zoveel verschillende soorten, van open wandmeubels tot roomdividers. Wat je ook kiest, bedenk dat iedere kast een eigen functie heeft. Bijvoorbeeld een hoog wandmeubel als trendy eyecatcher in de woonkamer met je favoriete spulletjes of een open dressoir voor in een kleinere ruimte.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *